PANNENKOEKEN PARTY!

Een ochtendje zonder verplichtingen en gehaast waarbij je lekker de tijd hebt om een uitgebreid ontbijtje te maken is een van de beste dingen. Deze pannenkoekjes zijn niet moeilijk om te maken maar het kost wel even tijd dus ik maak ze graag in het weekend:) Naast mijn bananenpannenkoekjes vind ik deze ook ècht heel erg lekker, en ik vind deze zelfs net iets beter vullen. Nog een voordeel: deze zijn glutenvrij!

Je vraagt je nu vast af hoe ik deze pancakes zo perfect rond heb gekregen… Daar heb ik een heel handig siliconen bakvorm voor gekocht, genaamd de Flippin’ Fantastic. Mega handig deze musthave. Maar goed, je kunt ze dus ook gewoon zonder de bakvorm maken. Snel door naar het recept!

INGREDIËNTEN (voor 6 pannenkoekjes)

 • 75 gram boekweitmeel (of andere meel)
 • 1 banaan
 • 3 eetlepels (plantaardige) kwark
 • een flinke scheut (plantaardige) melk (ik gebruikte amandelmelk)
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • Olie om in te bakken
 • Eventueel wat kaneel
 • Toppings naar keuze

BEREIDING

 1. Prak de banaan fijn in een kom en voeg hier de boekweitmeel, kwark, bakpoeder, melk en eventueel kaneel toe, en meng het tot een glad beslag.
 2. Zet het beslag even weg en zet de koekenpan op een middelhoog vuur.
 3. Voeg olie toe en wacht tot het verhit is. Ik gebruikte kokosolie vanwege de neutrale smaak.
 4. Als je net zo’n handige vorm hebt als ik kun je vier perfect ronde pannenkoekjes tegelijk bakken. Heb je dit niet? Bak ze dan per twee of drie.
 5. Bak de pannenkoekjes voor een paar minuutjes op een laag vuur. Zorg ervoor dat je een deksel hebt, hierdoor wordt de bovenkant ook sneller gaar.
 6. Draai de pannenkoekjes na een paar minuten om en laat ze weer een paar minuten bakken.
 7. Als alle pannenkoekjes gebakken zijn is het tijd voor het leukste gedeelte: het stapelen en versieren!Mijn bouwwerk was aardig gelukt en door de finishing touch met mijn favoriete toppings zag het er gewoon tè lekker uit om op te eten. Ik ben benieuwd naar jouw kunstwerk! Smakelijk! 🙂

Liefs,

Len

be the first to comment on this article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *