ZOMERSE SMOOTHIEBOWL!

Het is weer tijd voor een ontbijtreceptje! En dit keer eentje die eigenlijk te mooi is om op te eten… Zeg nou zelf… Dit kleurrijke kommetje ziet er te cute uit! Smoothiebowls maak ik niet vaak. Althans, niet op de ‘koudere’ dagen. Al moet ik wel zeggen dat ik het ook wel heel snel koud vind, haha. Anyway, in de zomer vind ik een smoothiebowl wel erg lekker! Ik deel met jullie mijn favoriete variant die ook nog eens flink wat eiwitten bevat. En… het recept is ook nog eens super easy!

INGREDIƋNTEN (voor 1 persoon)

  • 1 (bevroren) banaan
  • 100 ml plantaardige melk
  • 150 gram bevroren blauwe bessen en frambozen
  • 1 scoop eiwitpoeder
  • Toppings naar keuze zoals: vers fruit, granola, noten, pindakaas, hennepzaad, gepofte quinoa, dadels, kokos etc.

BEREIDING

Zorg voor dit recept wel dat je een goede blender hebt. Voor het bevroren fruit en de dikkere structuur moet je goede mesjes hebben.

Doe de banaan, het bevroren fruit, plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk) en een scoop eiwitpoeder in de blender. Zet de blender aan en wacht totdat het een mooi glad geheel is geworden. Check altijd even of er geen bevroren stukjes in zitten door er met een lepel in de roeren.

Los van het opeten natuurlijk, kan het leukste gedeelte nu beginnen: het versieren met jouw favoriete toppings! Deze keer hield ik het simpel en koos ik alleen voor wat blauwe bessen, granola en gepofte quinoa, maar je kunt nog veel meer opties kiezen!


De warmere dagen komen er weer aan (HAPPY ME!!! want ja, koukleum…) dus dan kan ik dit zomerse ontbijt vaker maken. Ik ben dol op fruit en je kunt dan ook heel veel verschillende soorten smaken maken! De kunst zit ‘m vooral in het versieren. Dus… maak er een kunstwerk van en vergeet er daarna natuurlijk niet even een foto van te maken!

Enjoy!

Liefs,

Len

be the first to comment on this article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *