NEW HOTSPOT in my hometown: REVIEW Nippen!

Vorige week was ik weer eens op hotspot tour! Dit keer in mijn eigen stad: Den Bosch. Ik vind het altijd erg leuk om nieuwe plekjes uit te proberen en Nippen was er daar een van. Ik loop regelmatig door de stad en elke keer als ik er langs liep beloofde ik mezelf er snel heen te gaan. Vorige week was het dan eindelijk zo ver! Ik mocht langskomen bij de nieuwe restobar om lekker te genieten van hun specialiteiten. Je kunt bij Nippen terecht voor lunch, borrel of een diner. Let’s try! 

'' Nip it!''

SHARED DINING

Ik deed wat onderzoek en bekeek het menu. Het concept van Nippen is shared dining: je kiest allerlei kleine(re) gerechtjes en deelt die met je tafel. Zo kun je dus van alles wat proeven! Ik vind shared dining altijd erg gezellig en het is ook zeker leuk als je net zoals ik moeilijk kunt kiezen, maar het is voor mij zelf niet altijd handig. Ik eet vegetarisch en ik gebruik geen zuivel dus het is niet altijd even makkelijk om (genoeg) gerechtjes te vinden die passen in mijn eetpatroon. Toen ik het menu bekeek zag ik veel speciale gerechten, die ik nooit eerder geprobeerd had. Helaas was het grootste gedeelte met vlees, vis en kaas gemaakt. Dat zou dus nog een uitdaging voor mij worden…

UITSTRALING

We gingen naar het restaurant en ik was meteen gek op de uitstraling. Een mooie grote bar rechts in het restaurant, donkere en strakke kleuren en erg mooi gemeubileerd, daar houd ik van! En misschien nog wel belangrijker: er hing een fijne sfeer. We werden hartelijk ontvangen en we hadden geluk met een fijn tafeltje.

Toen we gingen zitten werd ons nog eens uitgelegd wat het concept was, dat was erg prettig. We zouden uiteindelijk uitkomen op allebei twee gerechtjes. Het meisje dat ons bediende legde het ons goed uit en raadde ook wat opties aan. Toen ik vertelde dat ik vegetarisch eet en geen zuivel mocht zag zij ook dat het lastig werd! Ik vroeg of er wat dingen vervangen konden worden of dat er iets weggelaten, en dat was niet heel gemakkelijk omdat het vaak al verwerkt was. Er stond een gerechtje op die ik sowieso kon kiezen, dus dat was fijn. Uiteindelijk zei de bediende: ”Weet je wat, laat het maar aan mij over, ik regel iets heerlijks voor je met de keuken!” Ik was erg benieuwd!

Na een minuut of twintig werden de gerechtjes geserveerd en ik was enorm verrast! Zoals je op de foto ziet koos mijn vriend voor een gerecht met vlees en een met vis. Ik had een gerecht met falafel en bloemkoolpuree en een die de keuken dus zelf had bedacht voor mij. En wat was het lekker! Enorm veel verschillende groenten, kruiden en avocado doet het natuurlijk altijd goed 🙂 Ik was erg te spreken over de smaak van mijn gerechtjes maar vooral over het feit dat ze iets hadden gemaakt wat helemaal niet op het menu stond. Nadat we deze gerechtjes op hadden bestelde mijn vriend nog een dessert. Hij is altijd gek op zoetigheid en dat kon hij krijgen ook! Een heerlijke cheesecake stond op het menu dus die kon hij niet laten staan. Naast de cheesecake was er nog keuze uit andere heerlijke toetjes zoals merengue en panna cotta. 

MIJN MENING

Wat ik erg leuk vind aan het concept is dat je dus lekker met elkaar kunt delen. De kaart wisselt ook nog eens om de zoveel tijd, dus je zult niet altijd dezelfde gerechtjes voorgeschoteld krijgen. Het nadeel is dus wel dat als je bepaalde allergieën of dieetwensen hebt, het vrij lastig is om iets te kiezen. Dit was bij mij het geval, maar dit werd volledig opgevangen door de vriendelijke en meedenkende bediening. Daar was ik echt over te spreken. 

Het eten zelf was erg lekker, speciale gerechtjes die je niet overal krijt. Er werd gewerkt met veel speciale groentes en specerijen die het gerecht erg lekker maakten. Het werd ook prachtig geserveerd en het was allemaal vrij snel klaar, top!

Het enige wat ik jammer vind is de prijs voor de gerechtjes. Je kunt ongeveer uitgaan van twee gerechtjes per persoon en de gemiddelde prijs per gerechtje is ongeveer 15 euro. Alles bij elkaar vind ik dat vrij prijzig. 

AANRADER

Ondanks dat ik het dus redelijk prijzig vind, raad ik Nippen zeker aan. Voor de mensen die geen allergieën of dieetwensen hebben is er meer dan genoeg keuze. Als je minder keuze hebt, kun je het dus wel aangeven bij de bediening. Die denken goed met je mee. 

Kortom, ben jij binnenkort in Den Bosch? Ga dan zeker even een kijkje nemen in dit nieuwe restaurant!  

 

Laat jij me weten wat je er van vond? Zijn er nog andere hotspots die ik zeker moet proberen? Let me know!

xx Len

Rate this recipe!
3.5/5

Let me know what you think!

HOMEMADE TOMATO SOUP

Sometimes, I just crave a super easy meal in a bowl. I love to create my own buddha or poke bowls made with roasted veggies

Read More »

LEAVE A COMMENT!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

ABOUT ME

Hi there! My name is Lenna. I’m a dutch Nutrition & Dietetics student, recipe developer and a lover of real, simple and balanced food.

Currently, I’m in recovery from an eating disorder and I have this blog to show the world there’s always a way out. My goal is to inspire others with my story and recipes and to give support to create a healthy relationship with food. Thanks for stopping by, I hope inspire you in one way or another! LET’S SPREAD THE LOVE FOR FOOD!

xx Lenna

Close Menu
×
×

Basket