• Hotspots

Een dagje in het zuiden... 8x vegan hotspots in Den Bosch

Een van de oudste en mooiste steden van Noord-Brabant: ‘s-Hertogenbosch! Of zoals in de volksmond: Den Bosch. Ben jij er al geweest? De stad staat natuurlijk bekend om de Bossche bollen, maar er is veel meer te vinden dan dat. Je vindt er gezellige lunchplekken, de lekkerste gebakjes en de leukste restaurants. Wil je gewoon even borrelen? Ook dat kan in Den Bosch! Ikzelf kom uit Den Bosch en heb inmiddels al veel pareltjes ontdekt. Daarom heb ik voor jou hieronder mijn 8x vegan hotspots in Den Bosch uiteengezet. En geloof me, ze zijn allemaal een bezoekje waard. Welke ga jij als eerst proberen? Hier komen ze!

Noemme

Dit gezellige restaurant zit in de Korte Putstraat: dé restaurantstraat van Den Bosch. Bij Noemme eet je originele gerechten met groenten in de hoofdrol. Eten er mensen mee die niet plantaardig willen eten? Er zijn ook een aantal niet-plantaardige gerechten te bestellen. Maar eerlijk is eerlijk: de plantaardige gerechten zijn het allerlekkerst! Echt bourgondisch, maar dan (voornamelijk) in een plantaardig jasje. Noemme stelt in ieder geval nooit teleur!

Korte Putstraat 1-G, Den Bosch.

BUURT

Net aan de rand van de binnenstad vind je restaurant BUURT. Gezellig in de winter, maar nog gezelliger in de zomer. Dan is het namelijk vechten om een plekje op het zonnige terras ;). Bij BUURT maken ze verse gerechten, en dat proef je! Het restaurant is niet volledig plantaardig, maar er zijn voldoende opties op de kaart. Voor ieder wat wils dus! Verder kom je er voor een lekkere kop koffie, lunch, avondeten of gewoon om te borrelen. Of hoe ze het bij BUURT zeggen: om te “buurten”. 

Koningsweg 100, Den Bosch.

FiftyFifty

Op zoek naar iets lekkers on the go? Dan moet je bij FiftyFifty zijn. De naam van FiftyFifty is niet zomaar een naam. In dit kleine zaakje haal je een healthy of guilty maaltijd of snack. Het kan dus fifty-fifty zijn wat de keuze wordt. Mijn voorkeur gaat uit naar healthy, maar guilty op z’n tijd kan zeker geen kwaad ;). In welke mood ben jij vandaag?

Snellestraat 54, Den Bosch.

Yalla Yalla

Midden-Oosters ten top! Bij foodbar Yalla Yalla eet je super verse, Midden-Oosterse gerechten. Het is een klein, gezellig restaurant met shared dining. Dat betekent heerlijke groentenschalen en falafel om te delen! Ze hebben elke dag een verrassingsmenu, waarbij je begint met Arabische tapas. Je kunt kiezen tussen vlees-, vis- of plantaardige gerechten. Drie keer raden voor welke ik ga. Laat je dus letterlijk verrassen door Yalla Yalla! Lekker weer buiten of meer zin om thuis te eten? Afhalen kan ook!

Postelstraat 4, Den Bosch.

Nomnom

Midden op een Y-splitsing, met een ontzettend gezellig terras, vind je restaurant Nomnom. Een klein maar fijn restaurantje. Ze hebben dagelijks wisselende tapas tussen de 3 en 15 euro! Maar je komt er ook voor de lekkerste ontbijtjes of heerlijke lunches. Knus, gezelligheid en lekker eten. Ik zeg doen!

Postelstraat 79, Den Bosch.

Crème

Lekkere gerechten en een mooi interieur. Daar lusten ze bij Crème wel pap van! Een gezellig huiskamer waar iedereen zich thuisvoelt. Eet er een lekker huisgemaakt taartje, een heerlijke lunch of reserveer in de avond voor shared dining. Ze serveren er vlees, vis, vegetarisch en plantaardig. 

Snellestraat 47, Den Bosch.

La Cocotte

Hmm, ik ruik de kruiden van dit heerlijk restaurant nu al. Laat je verwennen door overheerlijke maaltijden bij La Cocotte. Geïnspireerd op de landen rondom de Middellandse zee. Arabische tapas, Marokkaanse tajines en hummus uit het Midden-Oosten. Vers koken staat bij La Cocotte voorop, en dat proef je! Loopt het water bij jou ook in de mond? 

Van Noremborghstraat 109, Den Bosch.

Nul73

Het is altijd een feestje bij Nul73. Wanneer je binnenstapt in dit restaurant voel je gelijk de gezelligheid. En wanneer je naar buiten stapt loop je direct tegen de mooie Sint-Janskathedraal aan. Een prachtige locatie, dat is het zeker! Het eten bij Nul73 varieert, met altijd keuzestress. Want alles klinkt lekker! Ook voor een gezellige borrel kun je terecht bij Nul73. Snel een keer reserveren dus!

Torenstraat 9, Den Bosch.

Dit waren mijn favoriete hotspots van Den Bosch! Heb jij een nieuwe plek gespot of heb ik er een gemist? Ik ben benieuwd waar jij graag lekkere, plantaardige gerechten of gebakjes eet. Laat het me weten in de comments hieronder!

Meer zin om zelf te koken? Ga aan de slag met een van mijn gratis recepten.