Sluit

Allergenen informatie

Delen
Allergenen info
Icoon Allergenen

Over... Lenna Omrani

Hey daar! Wat leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen. Mijn naam is Lenna Omrani en ik ben de auteur van twee vegan kookboeken ‘Every Day Vegan’ en ‘Every Day Vegan Budgetfriendly’. Daarnaast ben ik ondernemer op het gebied van plant-based food, receptontwikkelaar, food fotograaf en ex-topsporter. Met mijn boeken, social mediakanalen, website en de workshops die ik geef probeer ik mijn kennis en passie te delen om plantaardig eten aantrekkelijk, toegankelijk en leuk te maken. Voor iedereen! Ik hoop je inspiratie te kunnen geven om meer plantaardig te eten, een feestje te maken van je maaltijden en op weg te helpen naar duurzamere keuzes!

Mijn doel is simpel: genieten en het creëren van een gebalanceerd eetpatroon met als basis plantaardige producten. Op mijn blog en social mediakanalen leer ik jou dus alles over plantaardige voeding, het maken van eenvoudige, lekkere en makkelijke recepten en hoe JIJ deze wereld een stukje duurzamer kunt maken.

Let’s feed the body and soul!

In het kort… Hoe het begon

In maart 2019 startte ik mijn blog als creatieve uitlaatklep en om mijn passie voor voeding te delen. De belangrijkste reden was: anderen inspireren en motiveren om een gezondere en gelukkigere leefstijl te ontwikkelen. Of mijn eetpatroon altijd al plantaardig, gezond en gebalanceerd was? Nee, zeker niet! Een aantal jaren geleden had ik juist een hele ONgezonde relatie met eten. Ik kon aan niets anders meer denken hoeveel ik ‘mocht’ eten, wat ik mocht eten en wanneer ik mocht eten. Mijn dag bestond vooral uit calorieën en macro’s tellen, bewegen en eten bereiden, kopen of afwegen. De relatie met voeding was enorm verstoord. Toen ik me realiseerde dat deze manier van leven juist totaal niet gezond was, gooide ik het roer om. Ik veranderde letterlijk mijn manier van denken, hoe moeilijk dat toen ook was, en ging doen wat ik het liefst deed: anderen helpen, inspireren en motiveren. Koken was hier een groot onderdeel van en dat begon ik te delen op social media. Als hobby. Dat is een beetje uit de hand gelopen…. 🙂

Mijn weg in het... Plantaardig eten

Maar waarom dan kiezen voor een plantaardig eetpatroon? Toen ik me meer ging verdiepen in plantaardige voeding, leerde ik de keuzes die wij elke dag (zelfs meerdere keren) maken, enorm veel impact maken. Het is een levensstijl en visie op hoe je je lichaam wil voeden en het voedselsysteem van nu. De basis bestaat uit het eten van verschillende producten, die goed zijn voor zowel jouw eigen gezondheid als voor de planeet, dierenwelzijn en uiteindelijk voor ons allemaal. Denk aan: fruit, groenten, peulvruchten, pitten, zaden, noten, volkoren granen, kiemen en kruiden.

Het ontwikkelen van een plantaardig eetpatroon gebeurde niet van de een op andere dag. Ik was op zoek naar wat voor mij belangrijk was en wat mij gelukkig maakte. Dat was: anderen helpen en iets goeds doen voor de wereld, mensen en dieren om mij heen. De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel geleerd over deze manier van eten en ontdekte dat dit voor mij werkt. Ik heb inmiddels mijn familie en vrienden ook enthousiast gemaakt om het grootste gedeelte van de tijd mee te doen. Ik geloof er ook in dat ieder lichaam anders werkt en dat je daar ook naar moet luisteren. Vanaf het moment dat ik plantaardig ging eten, en dit ging delen met anderen, had dit invloed op zowel mijn mentale als fysieke gezondheid. Ik voelde me een stuk fitter, had meer energie, mijn onrustige huid verdween en ik had veel minder last van darmklachten. Maar het allerbelangrijkste: mijn relatie met eten was weer hersteld!

Mijn visie en… Mijn filosofie en doel!

Ik geloof er in dat gezond en gelukkig zijn van binnenuit komt, en dat voeding en beweging daarin een grote rol spelen. Iedereen is anders en het is dan ook enorm belangrijk om te ontdekken wat bij jouw lichaam past en te luisteren naar de signalen die JOUW lichaam geeft. Als je eetpatroon een basis heeft die bestaat uit fruit, groenten, noten, zaden pitten, peulvruchten en granen, ben je al zo goed op weg en doe je je lichaam zo’n groot plezier. De overige tijd geniet ik ook volop van minder voedzame producten, de balans is natuurlijk enorm belangrijk.

Ik ben een voorstander van een gebalanceerd eetpatroon die koolhydraten, eiwitten, vetten en veel vezels bevat, en ik laat dan ook geen voedingsgroepen weg. Ik geloof erin dat als je jezelf bepaalde dingen onthoudt, de drang ernaar alleen maar groter wordt. Wees daarom dus niet te streng voor jezelf!

Laten we aan de slag gaan om plantaardig eten leuk, toegankelijk en aantrekkelijk te maken! Heb je een vraag? Bekijk dan hier de FAQ’s. Heel veel kook- en eetplezier!

Liefs,
Lenna

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met 15 recepten!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"Food may be essential as fuel for the body, but GOOD food is essential for the soul"

Malcolm Forbes

© lennaomrani.com | Alle rechten voorbehouden Cookies | Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Disclaimer