Over mij

Hey hallo! Mijn naam is Lenna, 23 jaar en ik kom uit Den Bosch. Ik ben een Nederlandse vegan foodie en studente voeding en diëtetiek. Leuk dat je terecht bent gekomen op mijn website! Ik hoop je inspiratie te kunnen geven om zelf meer plantaardig te eten, balans te creëren in je eetpatroon en je uiteindelijk beter en fitter te voelen! Let’s feed your body and soul!

Lenna Omrani

Hoe het begon

Ik startte mijn blog in maart 2019 als creatieve uitlaat en om mijn passie voor voeding te delen. Maar de belangrijkste reden was: anderen inspireren en motiveren om een gezondere en gelukkigere leefstijl te ontwikkelen.

Mijn doel is simpel: genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Op mijn blog en social media kanalen leer ik jou alles over plantaardige voeding, het creëren van gezonde gewoonten en het ontwikkelen van een gezonde en gelukkige levensstijl.

Ik ben geboren en getogen in Nederland. Samen met mijn moeder, vader, jonger broertje en zusje groeide ik op in het zuiden van het land. Met een Nederlandse moeder en Tunesische vader heb ik veel meegekregen van twee culturen. Niet altijd even gemakkelijk, maar tot op de dag van vandaag kan ik zeggen dat dat een van de grootste geschenken in mijn leven is geweest. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben, en daar ben ik mega trots op!  

Of mijn eetpatroon altijd al plantaardig, gezond en gebalanceerd was? Nee, zeker niet! Een aantal jaren geleden had ik een hele ongezonde relatie met eten, waardoor ik een eetstoornis ontwikkelde. Ik kon aan niets anders meer denken dan calorieën en macro’s. Ik voelde me nooit goed genoeg, zelfs niet toen ik al meer dan 15 kilo kwijt was en de angst om te veel te eten was constant aanwezig. De relatie met voeding was helemaal verstoord, waardoor ik dag en nacht aan eten dacht. Onzekerheid en vermoeidheid waren dingen waar ik elke dag mee te maken had, en doordat ik mijn lichaam letterlijk uitputte, had ik geen kracht om me daar overheen te zetten. Toen ik me realiseerde dat deze manier van leven juist totaal NIET gezond was, veranderde ik alles. Met hulp van dierbaren om mij heen herpakte ik mezelf, ging ik plantaardig eten, veranderde mijn mindset en ging ik doen wat ik het liefst deed: anderen helpen.

lenna omrani

Waarom plantaardig?

Maar waarom dan een plantaardig ‘dieet’ na al die jaren? Laat me je dat vertellen! Toen ik me meer ging verdiepen in plantaardige voeding, besefte ik me dat dit helemaal geen dieet is. Het is een levensstijl. De basis bestaat uit het eten van verse, natuurlijke en pure producten, die goed zijn voor lichaam en ziel. En nee, het ontwikkelen van een plantaardig eetpatroon gebeurde niet van de een op andere dag. Ik was op zoek naar wat voor mij belangrijk is en wat mij gelukkig maakte. Anderen helpen en iets goeds doen voor de wereld, mensen en dieren om mij heen. Ik heb veel onderzoek gedaan en geleerd over deze manier van eten en ontdekte dat dit voor mij werkt. Daarbij leerde ik ook naar mijn eigen lichaam te luisteren.

Vanaf het moment dat ik plantaardig ging eten, en dit ging delen met anderen, veranderde er veel voor mij. Ik voelde me een stuk fitter, ik had meer energie, mijn huid werd een stuk mooier en ik had veel minder last van mijn darmen. Maar het belangrijkste: mijn relatie met eten was weer hersteld. Het loslaten van de controle en het genieten van ‘minder gezonde’ voeding was erg moeilijk, maar het was me uiteindelijk gelukt! Ik voed mezelf nu met pure, natuurlijke en goede producten, maar de angst om minder gezond te eten is weg. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoeveel invloed dit heeft gehad om mijn fysieke en mentale gezondheid. Ik heb me nooit fitter gevoeld!

Mijn filosofie

Ik geloof er in dat gezond en gelukkig zijn van binnenuit komt, en dat voeding en beweging het medicijn is. Iedereen is anders, en het is dan ook enorm belangrijk om te ontdekken wat bij jouw lichaam past en te luisteren naar de signalen die JOUW lichaam afgeeft. Als je eetpatroon voornamelijk bestaat uit fruit, groenten, noten, zaden pitten, peulvruchten en granen, is er helemaal NIETS mis met het genieten van minder voedzame producten.

Ik ben een voorstander van een gebalanceerd eetpatroon die koolhydraten, eiwitten, vetten en veel vezels bevat, en ik laat dan ook geen voedingsgroepen weg. Ik geloof er in dat als je jezelf bepaalde dingen onthoudt, de drang ernaar alleen maar groter wordt. Jezelf iets ontzeggen of diëten werkt simpelweg gewoon niet, voor op de langere termijn! (Believe me, I’ve been there…)

Laten we aan de slag gaan om zo een gelukkige en gezonde mind en body te krijgen!

x Lenna 

Sluit Menu
HEY YOU!

Wil jij niets meer missen op mijn blog en wil je op de hoogte blijven van leuke acties, kortingen of exclusieve recepten? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief! Het lijkt me enorm leuk om je te blijven inspireren!

×
×

Winkelmand