Sluit

Allergenen informatie

Delen
Allergenen info
Icoon Allergenen

Over... Lenna Omrani

Hey daar! Wat leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen. Mijn naam is Lenna Omrani en ik ben de auteur van het vegan kookboek ‘Every Day Vegan’. Daarnaast ben ik ondernemer op het gebied van plant-based food, receptontwikkelaar, food fotograaf en ex-topsporter. Met mijn boek, social mediakanalen en website probeer ik mijn kennis en passie te delen om plantaardig eten aantrekkelijk, toegankelijk en leuk te maken voor iedereen. Ik hoop je inspiratie te kunnen geven om zelf duurzamer en meer plantaardig te eten, balans te creëren in je eetpatroon en je uiteindelijk beter en fitter te voelen!

Mijn doel is simpel: genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Op mijn blog en social mediakanalen leer ik jou dus alles over plantaardige voeding, het maken van eenvoudige, lekkere en makkelijke recepten en hoe JIJ deze wereld een stukje groener kunt maken.

Let’s feed your body and soul!

In het kort… Hoe het begon

In maart 2019 startte ik mijn blog als creatieve uitlaat en om mijn passie voor voeding te delen. De belangrijkste reden was: anderen inspireren en motiveren om een gezondere en gelukkigere leefstijl te ontwikkelen.

Of mijn eetpatroon altijd al plantaardig, gezond en gebalanceerd was? Nee, zeker niet! Een aantal jaren geleden had ik een hele ongezonde relatie met eten, waardoor ik een eetstoornis ontwikkelde. Ik kon aan niets anders meer denken hoeveel ik ‘mocht’ eten en wat ik zou eten. Mijn dag bestond vooral uit calorieën en macro’s tellen, bewegen en eten bereiden. De relatie met voeding was helemaal verstoord. Onzekerheid en vermoeidheid waren dingen waar ik elke dag mee te maken had, en doordat ik mijn lichaam letterlijk uitputte, had ik geen kracht om me uit die vicieuze cirkel te trekken. Toen ik me realiseerde dat deze manier van leven juist totaal NIET gezond was, gooide ik het roer om. Met hulp van dierbaren om mij heen herpakte ik mezelf, ging ik meer en anders eten, veranderde ik mijn mindset en ging ik doen wat ik het liefst deed: anderen helpen, inspireren en motiveren.

Mijn vegan journey Plantaardig eten?

Maar waarom dan een plantaardig eetpatroon na al die jaren? Dan laat je toch weer allerlei producten weg uit je ‘dieet’? Laat me je dat uitleggen! Toen ik me meer ging verdiepen in plantaardige voeding, besefte ik me dat dit helemaal geen dieet is. Het is een levensstijl en visie op hoe we met onze planeet willen omgaan. De basis bestaat uit het eten van verse, natuurlijke en pure producten, die goed zijn voor zowel jouw eigen gezondheid als voor de planeet, dierenwelzijn en uiteindelijk voor ons allemaal. En nee, het ontwikkelen van een plantaardig eetpatroon gebeurde niet van de een op andere dag. Ik was op zoek naar wat voor mij belangrijk is en wat mij gelukkig maakte. Anderen helpen en iets goeds doen voor de wereld, mensen en dieren om mij heen. Ik heb veel onderzoek gedaan en geleerd over deze manier van eten en ontdekte dat dit voor mij werkt. Daarbij leerde ik ook naar mijn eigen lichaam te luisteren.

Vanaf het moment dat ik plantaardig ging eten, en dit ging delen met anderen, veranderde er voor mijn gezondheid veel. Ik voelde me een stuk fitter, ik had meer energie, mijn huid werd heel clean en ik had veel minder last van darmklachten. Maar het belangrijkste: mijn relatie met eten was weer hersteld.

Mijn visie en… Mijn filosofie

Ik geloof er in dat gezond en gelukkig zijn van binnenuit komt, en dat voeding en beweging daarin een grote rol spelen. Iedereen is anders en het is dan ook enorm belangrijk om te ontdekken wat bij jouw lichaam past en te luisteren naar de signalen die JOUW lichaam afgeeft. Als je eetpatroon voornamelijk bestaat uit fruit, groenten, noten, zaden pitten, peulvruchten en granen, is er helemaal NIETS mis met het genieten van minder voedzame producten.

Ik ben een voorstander van een gebalanceerd eetpatroon die koolhydraten, eiwitten, vetten en veel vezels bevat, en ik laat dan ook geen voedingsgroepen weg. Ik geloof erin dat als je jezelf bepaalde dingen onthoudt, de drang ernaar alleen maar groter wordt. Wees daarom dus niet te streng voor jezelf!

Laten we aan de slag gaan om plantaardig eten leuk, toegankelijk en aantrekkelijk te maken! Heel veel kookplezier!

Liefs,
Lenna

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met 15 recepten!

Naam(Vereist)
Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"Food may be essential as fuel for the body, but GOOD food is essential for the soul"

Malcolm Forbes

© lennaomrani.com | Alle rechten voorbehouden Cookies | Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Disclaimer