• Geen categorie

Onmisbaar in je keuken... Welk keukenapparatuur raad ik aan?

Om lekkere, voedzame en plantaardige gerechten te maken is fijn keukenapparatuur een must. De juiste keukenapparatuur maakt koken namelijk nóg leuker en makkelijker. Dat wil iedereen wel, toch? Ik krijg vaak de vraag welk keukenapparatuur ik gebruik en waarvoor. Daarom laat ik je in deze blog kennismaken met mijn favoriete keukenapparatuur. Welke heb jij al in huis? 

Goed keukenapparatuur is het halve werk in je keuken! Stiekem hoef je helemaal geen keukenprinses te zijn om de lekkerste en voedzaamste maaltijden op tafel te zetten. Als je goede gear hebt, word ook jij een keukenprinses. Maar zoals met veel dingen geldt: de keuze is reuze! Internet staat vol blenders, keukenmachines en staafmixers. Maar hoe weet je welke fijn werken? Ik maak het iets gemakkelijker voor jou. Ik geef jou mijn lijstje met favoriete keukenapparatuur. Laten we beginnen!

Blender / keukenmachine

Een blender is ideaal om smoothies of smoothiebowls mee te maken. Zelf ben ik ook fan van zelfgemaakte pastasauzen, en ook dan is de blender mijn beste vriend! Je stopt alle verse ingrediënten in de blender en daar is je heerlijke smoothie of saus! Ik gebruik de blender van Froothie of deze van Koro voor hardere ingrediënten zoals noten. Nog een fijn pluspunt: de blender van Koro maakt niet zoveel lawaai! Ik gebruik ook graag deze blender (aff.) van Omniblend, een ijzersterke blender als je het mij vraagt!

Food processor

De Kitchenaid Foodprocessor (aff.) gebruik ik ook voor hardere ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan het verpulveren van noten en dadels. Ideaal als je bliss balls wil maken, of je eigen granolarepen. 

Kleine keukenmachine

Voor kleinere gerechten gebruik ik deze driedelige set van Philips (aff.). Hier maak ik bijvoorbeeld hummus of andere lekkere dipjes in.

Kruidenpotjes

Een geordende keuken is een geordend leven, toch? Ik word in ieder geval heel blij van deze kruidenpotjes (aff.). Je kunt de potjes gemakkelijk bijvullen en je zet op elke deksel de naam van de kruiden.

Pannen

Zelf gebruik ik deze pannenset (aff.). Deze pannen zijn te gebruiken op elke warmtebron en ontzettend fijn om mee te koken. Zet de pannen niet in de vaatwasser, maar was ze af met de hand. Zo houd je de levensduur van de pannen hoog! Bovendien bevatten deze pannen geen Teflonlaag. Teflon kan bij verhitting ongezond zijn voor het lichaam. Bij deze pannen heb je daar dus geen last van!

Glazen bakjes

Wanneer ik mijn ingrediënten of maaltijden prep wil ik ze in goed afsluitbare bakjes bewaren. Het fijnste vind ik glazen bakjes (aff.). Ze zijn wat zwaarder, maar glazen bakjes zijn duurzamer en makkelijk te plaatsen in de oven of magnetron wanneer je jouw maaltijd wil opwarmen. 

Voorraadpotten

De perfecte voorraadpotten hebben ze wat mij betreft bij Koro. Je bewaart hier bijvoorbeeld gedroogde peulvruchten, rijst, pasta, pitten, zaden of granola in. Deze voorraadpotten (aff.)zijn maar 7,75 euro per 6! Ook goed voor de portemonnee dus. Met code LENNA krijg je zelfs nog meer korting. 

Staafmixer

De lekkerste, voedzaamste soepen maak je natuurlijk zelf! En dan komt een staafmixer goed van pas. Je kunt een staafmixer ook gebruik als je geen blender hebt en graag hummus, guacamole of een andere dip wil maken. Zelf gebruik ik het liefst deze krachtige staafmixer (aff.)

Bakplaat

Als je een oven in huis hebt, ben je waarschijnlijk wel bekend met een bakplaat. Ikzelf gebruik graag een geperforeerde bakplaat (aff.). Deze bakplaat bevat kleine gaatjes, waardoor de warmtecirculatie in de oven vrij is. Zo worden je groentefrietjes bijvoorbeeld extra knapperig zonder te veel olie toe te voegen! Probeer het maar eens met deze pompoenfrietjes met romige dip. 

Bakvormen

Heb je ooit een siliconen bakvorm gebruikt? Het voelt aan het begin wat gek, maar het werkt geweldig! Je cake, bananenbrood of andere baksel blijft niet plakken en siliconen vormen kunnen gewoon in de vaatwasser. Zelf gebruik ik deze van dr. Oetker (aff.). Wil je zelf in winkels kijken? Check dat bijvoorbeeld Dille & Kamille of Hema. Die hebben veel verschillende bakvormen, ik krijg nu al keuzestress!

Messen(set)

Een goede, scherpe messenset is wat mij betreft onmisbaar in de keuken. Ze zien er soms wat eng uit, maar geloof me, als je goede messen gebruikt wil je nooit meer anders! Ik gebruik deze messenset om mijn groentes vers te snijden. Wist je dat het soort mes ook uitmaakt? Een gekarteld mes wordt over het algemeen gebruikt voor brood. 

Let op: een aantal linkjes in deze blog zijn affiliatie linkjes. Deze herken je door (aff.) achter het linkje. Affiliatie linkje betekent dat ik een klein percentage krijg van de aankoop. Als ik een samenwerking aanga, sta ik altijd achter het product. En don’t worry! Jij betaalt gewoon dezelfde prijs.