• Voeding

Speciaal voor de feestdagen... 4x glutenvrije en vegan kerstrecepten

Het is alweer bijna kerst! Heb jij je menu al helemaal klaar of kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? No worries, I’ve got your back! Samen met Marike van Oh My Pie heb ik 4 heerlijke glutenvrije en vegan kerstrecepten voor je gemaakt, gefotografeerd en uitgewerkt. Enerzijds vind ik het erg leuk om met de feestdagen de keuken in te duiken en aan de slag te gaan met de meest feestelijke receptjes, anderzijds trek ik mijn handen eens af van het kokkerellen en gewoon te genieten met familie en vrienden. Het enige nadeel is dan helaas dat er weinig op tafel komt te staan wat past in een plantaardig eetpatroon en wat ook nog glutenvrij is, dus uiteindelijk komt het toch vaak uit op het maken van mijn eigen recepten. Herkenbaar? Of kun je toch nog wat extra recepten gebruiken om de feestdagen door te komen? Lees dan snel verder en bekijk onderstaande glutenvrije en vegan kerst recepten.

1. Voorgerecht: pompoen quinoa tartaar met zongedroogde tomaat en rozemarijn

Om te beginnen een heerlijk, makkelijk en voedzaam voorgerecht, namelijk een tartaar van quinoa, pompoen, zongedroogde tomaat en rozemarijn. Een heerlijke combinatie van winterse, volle smaken, maar toch eenvoudig en met geen ingewikkelde ingrediënten. Als je mij naar glutenvrije en vegan kerstrecepten vraagt denk ik vaak meteen aan recepten met pompoen en andere groenten, maar toen ik aan de slag ging met quinoa vond ik dit nog wel een betere keuze! Nieuwsgierig naar het recept? Klik dan hier.

2. Hoofdgerecht: vegan quiche met zoete aardappel bodem

Quiche is altijd een goed idee als je het mij vraagt. Je kunt er enorm mee variëren, het is lekker, makkelijk om te maken en ook nog eens voedzaam. Toen ik glutenvrije en vegan kerstrecepten aan het bedenken was voor dit jaar kon ik er dan ook niet omheen om nog een hartige groentetaart te maken. Met een bodem van zoete aardappel zit je altijd goed en maak je je kerstdiner ook nog even een beetje kleurrijker. Ik bedoel… Hoe leuk ziet deze taart er uit? Een ander voordeel van dit recept is dat het ook ideaal is voor een brunch of lunch. Je kunt de quiche een paar dagen van tevoren maken en daarna serveren. Klik hier voor het hele recept.

3. Dessert: vegan én glutenvrij Raffaello mousse taartje

Nu over naar het zoete gedeelte van dit kerstmenu. Marike is natuurlijk de grote held in het maken van de lekkerste glutenvrije baksels en maakt tegenwoordig ook nog eens de beste vegan bakrecepten. Zo toverde ze dit heerlijke Raffaello mousse taartje op tafel en maakt daarmee deze reeks aan glutenvrije en vegan kerstrecepten helemaal compleet. Met een aantal heerlijke ingrediënten, die je hoogstwaarschijnlijk al vaker in huis hebt, maak je in eerste instantie de Raffaello truffels, die je vervolgens als topping en in dit taartje verwerkt. Ben je dus nog op zoek naar een glutenvrij en vegan dessert? Klik dan hier voor het recept van het mousse taartje!

4. Bonus recept: glutenvrije vegan Raffaelo truffels

Eerder deelde ik al een recept van vegan Ferrero Rocher truffels, maar toen Marike mij deze Raffaello’s met witte chocolade en kokos liet zien, was ik helemaal verkocht. Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken, 100% glutenvrij en vegan en ze zien er ook nog eens fantastisch uit. Helemaal voor de feestdagen! Het lijken net grote sneeuwbollen, vind je niet? Wil je extra uitpakken deze kerstdagen? Maak dan met deze truffels het heerlijke mousse taartje uit deze reeks glutenvrije en vegan kerstrecepten. Geloof me… Daar scoor je punten mee! Het recept van de Raffaello truffels vind je hier.