• Voeding
  • Inspiratie

Deze wil je niet missen... Lenna's favoriete vegan recepten

Dagelijks sta ik in de keuken om plantaardige, makkelijke én voedzame gerechten te ontwikkelen voor jou. Daar krijg ik zoveel energie van! Inmiddels zet ik bijna elke dag een nieuw recept op mijn website. Van ontbijt tot avondeten, en van snacks tot baksels. De teller van het aantal recepten tikt dus behoorlijk aan, maar wat is eigenlijk mijn eigen favoriete recept? Natuurlijk ben ik ook fan van bepaalde ingrediënten en maak ik zelf het liefst mijn lievelingsrecepten. Ben je benieuwd welke dit zijn? Ik heb een lijstje gemaakt met Lenna’s favoriete vegan recepten!  

Eerlijk is eerlijk: alles wat op mijn website staat vind ik lekker, maar er zijn een aantal recepten die ik bekroond heb tot ‘mijn favoriet’. Sommige van mijn favoriete recepten maak ik zelfs bijna elke week! Hieronder heb ik 10 van mijn favoriete recepten uiteengezet. Van snacks, tot ontbijt en avondeten. Laten we beginnen met nummer één!

1. Vegan bananenbrood

Deze topper maak ik elke week: vegan bananenbrood! Door elke week een bananenbrood te bakken ben ik altijd voorzien van een voedzame snack. En heb ik echt haast? Dan kan het bananenbrood ook mee als ontbijt ‘on the go’. Wat mij betreft een must om plakjes bananenbrood op voorraad te hebben in mijn vriezer. Heb ik nog noten, kokos of bijvoorbeeld blauwe bessen in huis? Dan gaan die mee het beslag in!

2. Vegan pasta bolognese met linzen en walnoten

Een ultieme favoriet van mij én mijn vriend Joris. Pasta Bolognese, maar dan plantaardig. Met maar 15 minuten bereidingstijd is deze pasta super makkelijk te maken na of tijdens een drukke dag. Of ik mealprep de saus van tevoren, zodat ik het in de avond alleen maar hoef op te warmen. Dan hebben Joris en ik gelijk meer tijd voor elkaar ;). 

3. Orzo ratatouille

Dit is zo’n recept waar ik nooit genoeg van krijg: orzo ratatouille. Sowieso ben ik gek op orzo, en in combinatie met verschillende groenten word ik nog blijer. In deze orzo ratatouille zitten maar liefst 6 verschillende soorten groenten! Je raadt het dus al: daar word ik al helemaal blij van. Gevarieerd eten is een makkie met dit recept!

4. Marokkaanse aubergine curry

Kruidig en comfort, daar mag je me wakker voor maken. Deze Marokkaanse aubergine curry heeft het allebei! De Marokkaanse kruidenmix van ras el hanout geeft deze curry een heerlijk kruidige smaak. Het liefst top ik dit gerecht af met wat frisse munt. Heerlijk die kruidige en frisse smaken door elkaar! Ik vind het ook lekker om curry van tevoren te maken: dan trekken de smaken en kruiden extra goed in.

5. Vegan & glutenvrije pannenkoeken

Een typisch zondags ontbijt: pannenkoeken! Al maak ik ze stiekem wel vaker dan alleen op zondag. Je kunt pannenkoeken namelijk ook invriezen, zo heb je altijd een fancy ontbijtje bij de hand! Deze vegan en glutenvrije pannenkoeken zijn wat mij betreft hét perfecte recept. Ik ben namelijk gek op fluffy pannenkoeken, maar je kunt ze ook wat platter en groter maken. Ik top ze af met wat fruit, plantaardige yoghurt of een scheutje ahornsiroop (LENNA voor extra korting!). Hmmm, ik verlang nu al naar het weekend! 

6. Homemade glutenvrije crackers

Super makkelijk om te maken, extra smaakvol en ontzettend goedkoop. Veel geld uitgeven aan crackers is zonde! Met de lekkerste pitten en zaden maak je ze namelijk zelf in een handomdraai. Ik maak deze glutenvrije crackers dan ook graag voor de hele week. Ideaal als ontbijt of lunch! Het liefst eet ik deze crackers met zelfgemaakte hummus en groenten of bijvoorbeeld een notenpasta. 

7. Romige paddenstoelen paté

Één van mijn favoriete spreads is toch wel de romige paddenstoelen paté. Het klinkt misschien gek: een paté van paddenstoelen. Maar geloof me, het is ontzettend lekker! Ik maak deze paddenstoelen paté graag zodat ik altijd een voedzame spread of dip in huis heb. Die kan ik vervolgens smeren op bijvoorbeeld de glutenvrije cracker hierboven ;). 

8. Gezonde vegan kapsalon

Comfortfood in een voedzaam jasje: dat lust ik altijd wel! Daarom behoort deze gezonde vegan kapsalon tot één van mijn favorieten. Lang geleden was ik al gek op kapsalon, maar erg voedzaam en plantaardig was die variant niet. Gelukkig mis ik nu niks, en eerlijk gezegd vind ik deze gezonde vegan variant van de kapsalon veel lekkerder!

9. Aubergine hachee

Deze vegan aubergine hachee herinnert me altijd aan mijn oma. Als ik vroeger bij mijn oma ging eten zette zij vaak hachee op tafel. Het liefst met romige aardappelpuree of frietjes. Het leek mij daarom tijd om er een vegan variant op te maken, en een tikkeltje voedzamer. Deze aubergine hachee heeft de smaak van vroeger, maar dan plantaardig. Ik ben er gek op! Het liefst eet ik het met bijvoorbeeld zoete aardappelpuree. 

10. Gevulde aubergine met tomaat en linzen

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ik ben gek op ovenrecepten. Je prepareert alles, zet het in de oven en terwijl je maaltijd gaar wordt kun je tijd besteden aan andere dingen. Deze gevulde aubergines met tomaat en linzen is één van mijn favoriete recepten uit de oven. Heerlijk kruidig, makkelijk en voedzaam. Ik krijg nu al trek! 

Dit waren mijn 10 favoriete recepten, al was het moeilijk kiezen. Ik ben benieuwd of wij een favoriet overeen hebben?