• Voeding
  • Inspiratie

Makkelijk & voedzaam 7x plantaardige recepten voor het hele gezin!

Voor jezelf heb je misschien al een paar lekkere plantaardige recepten gevonden. Maar wat zet je op tafel als je met je gezin eet? Of wanneer familie langskomt? Dan wordt het een grotere uitdaging. Met alle voorkeuren en smaken kan het een lastige opdracht zijn om voor het hele gezin een recept te koken. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Ik heb voor jou 7 plantaardige recepten op een rijtje gezet die je makkelijk bereidt in grote porties én waar jouw gezin gegarandeerd van gaat smullen!

Plantaardig eten voelt soms als een uitdaging, maar al helemaal wanneer je voor meerdere mensen kookt. Je wil dat het recept bij iedereen in de smaak valt, maar wil doordeweeks ook niet uren in de keuken staan. Recepten voor het hele gezin zijn daarom een uitkomst! Een familierecept is makkelijk in grote porties te bereiden, heeft geen lange bereidingstijd en is een smaaksensatie voor iedereen. Vind jij het lastig te bedenken wat je dan precies kookt voor je gezin? I’ve got your back. Hieronder geef ik je 7 recepten voor het hele gezin. Zo heb je elke dag in de week een plantaardige maaltijd, waar je hele gezin van geniet.

1. Pompoen ratatouille-groenten ovenschotel

Met een bereidingstijd van slechts 10 minuten is deze pompoen ratatouille-groenten ovenschotel perfect voor jou wanneer je niet veel tijd hebt. Bereid de schotel 10 minuten voor en de oven doet de rest voor jou. In die tijd kun je weer aandacht besteden aan je gezin. Win-win!

2. Eenpansgerecht met orzo, cherrytomaat en vegan feta

Dit eenpansgerecht met orzo, cherrytomaat en vegan feta tover je in slechts 25 minuten op tafel. Een voedzame orzo die bij het hele gezin in de smaak valt. Het enige probleem dat je ervaart bij dit gerecht is de ruzie om de laatste hap!

3. Kruidig stoofpotje met vegan worstjes

Wil je snel en voedzaam? Zet dan dit kruidige stoofpotje met vegan worstjes op de planning. De bereiding van dit stoofpotje is slechts 10 minuten, daarna kan het 20 minuten sudderen op laag vuur. Wil je nog sneller klaar zijn? Maak dit stoofpotje dan een dag van tevoren. De smaken trekken dan extra in en je hoeft het alleen nog maar op te warmen. Ik zeg doen!

4. Mac’n cheese van pompoen

Een echt kidsproof recept: mac’n cheese! Maar dan met een portie verstopte groenten. Ultiem comfort food, maar dan gezond en plantaardig. Ideaal, toch? De oven doet het meeste werk om de groenten te garen. Jij blendt vervolgens alle ingrediënten tot een romige pasta waar je gezin nu al zin in heeft!

5. Pompoen-zoete aardappel andijviestamppot met vegan balletjes

Om in de Hollandse roots te blijven is deze andijviestamppot met een twist ideaal. De combinatie van pompoen-zoete aardappel maakt de stamppot net even anders dan anders. In 30 minuten is jouw gezin al aan het smullen van dit gerecht. 

6. Curry met mango

Vinden jij en je gezin het lastig om voldoende fruit en groenten te eten? Combineer ze dan in deze romige curry met mango. Zo komen jullie aan je portie groenten én fruit. Maak de curry een dag van tevoren om de smaken extra in te laten trekken. 

7. Rode bieten pasta

Van het kleurtje alleen al word je vrolijk, toch? Wacht maar totdat je hem proeft. Deze rode bieten pasta zit boordevol gezonde ingrediënten en is ook een lust voor het oog. Wanneer je de cashewnoten van tevoren al weekt, heb je nog maar 25 minuten nodig om deze prachtige pasta op tafel te zetten. 

Dit waren de 7 plantaardige recepten voor het hele gezin! Je kunt op de website recepten filteren op “familierecepten” voor nog meer plantaardige inspiratie. Maak meteen jouw weekmenu voor het hele gezin!

Heb je komende week niet veel tijd om gezonde maaltijden op tafel te zetten? Dan kan mealpreppen een perfecte oplossing zijn. Door te mealpreppen bereid je meerdere maaltijden voor de week voor of maak je vast wat ingrediënten klaar. Hierdoor houd je meer tijd over en bespaar je ook op je boodschappen.