• Voeding
  • Inspiratie

Voor jouw weekmenu: 8 recepten die binnen 30 minuten op tafel staan

De dagen lijken steeds drukker te worden: maar hoe zorg je dat je toch voedzaam eet? Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Voedzaam eten en snel een maaltijd op tafel zetten gaan namelijk hand in hand! Maar weet je niet waar je moet beginnen of heb je geen inspiratie? No stress! Ik zet voor jou 8 recepten op een rijtje die binnen 30 minuten op tafel staan. Plaats jij er een aantal op je weekmenu? Laten we beginnen!

Oefening baart kunst, toch? Maar voor voedzame maaltijden hoef je echt geen keukenprins(es) te zijn. Ik probeer mijn recepten altijd laagdrempelig te houden, zodat iedereen makkelijk, voedzaam en plantaardig kan eten. Sommige recepten zijn al binnen 30 minuten klaar (en eentje zelfs binnen 10!). Wil je nog meer tijd besparen? Check dat mijn blog over je avondeten mealpreppen. Straks heb je nog tijd over ;). Maar first things first: laten we beginnen met het eerste recept onder de 30 minuten!

1. Gnocchi in romige avocado-munt saus

Deze gnocchi in romige avocado-muntsaus is een echte topper: de combinatie van de romige avocado en de frisse munt zorgen voor een smaakexplosie in je mond! Met een bereidingstijd van 10 minuten en kook/baktijd van 15 minuten geniet jij al binnen 25 minuten van deze romige en frisse knapperd!

2. Ravioli met eiwitrijke doperwtensaus en geroosterde hazelnoten

Hmmm, heerlijk romige ravioli. Zit jij in gedachte ook al in het zonnetje aan de Italiaanse Amalfi kust? Deze ravioli met eiwitrijke doperwtensaus en geroosterde hazelnoten zet je al binnen 15 minuten op jouw tafel. Misschien geen Italiaans tafeltje op het terras, maar de smaak wordt er niet minder door!

3. Eenpansgerecht met orzo, cherrytomaat en vegan feta

Makkelijk, comfort, voedzaam en snel: do I need to say more? Deze orzo met cherrytomaat en vegan feta is een favoriet van het hele gezin. Want wat kan er mis gaan met heerlijke zoete tomaatjes en creamy vegan feta? In slechts 25 minuten geniet jij van dit makkelijke, snelle én kleurrijke gerecht. 

4. Gele curry met linzen, appel en gember

Fruit in je avondmaal? Waarom niet! Deze curry met linzen, appel en gember is het ultieme bewijs. De kruidige kruiden en de frisse appel en gember zorgen voor pure comfort. Eet je curry met wat (zilvervlies)rijst of naanbrood: gegarandeerd genieten! Je tovert deze kruidige en frisse curry in 30 minuten op tafel. Let’s go!

5. Romige vegan stroganoff pasta

Een originele Russische saus omgetoverd tot een plantaardige kanjer! Deze romige vegan stroganoff pasta is om je vingers bij af te likken. Bovendien is deze pasta super makkelijk in grote porties te maken. Voor het hele gezin, of maak wat extra’s en vries het in. Dan is dit gerecht nóg sneller klaar!

6. Marokkaanse kikkererwten-quinoa salade

Wat mij betreft is quinoa altijd een goed idee: het is snel klaar, bevat veel vezels én plantaardige eiwitten. In deze Marokkaanse kikkererwten-quinoa salade combineer ik de heerlijke Marokkaanse kruiden ras el hanout, met creamy kikkererwten en frisse toppings zoals verse munt en granaatappelpitjes. Alle smaken bij elkaar! En dat in slechts 25 minuten ;). 

7. Romige & eiwitrijke gnocchi schotel

Goed gespot: dit is het tweede recept met gnocchi! Maar niet zonder reden: gnocchi is lekker, voedzaam én snel klaar. Je geniet binnen 20 minuten al van deze romige & eiwitrijke gnocchi schotel! Je topt deze gnocchi schotel af met een heerlijke, romige “kaas”saus van cashewnoten. Door onder andere de cashewnoten en de limabonen in dit gerecht krijg je bovendien een extra portie plantaardige eiwitten binnen. Mijn maag begint al te knorren!

8. Pasta Alfredo met kastanjechampignons en doperwten

Extra groenten verstoppen in een pastasaus? Ik ben fan! Ik verwerk graag wortel, pompoen of bijvoorbeeld peulvruchten in sauzen. Maar deze keer is de bloemkool aan de beurt! Dat maakt deze pasta Alfredo met kastanjechampignons en doperwten een stuk voedzamer dan de originele (niet-plantaardige) variant. Snel, voedzaam en super romig. Ga jij binnen 25 minuten genieten van deze pasta?

Dit waren de 8 recepten die binnen 30 minuten op tafel staan. Bij “recepten” op mijn website staan nog veel meer makkelijke én voedzame maaltijden voor jou! De meeste recepten hebben slechts 10 tot 15 minuten bereidingstijd. Denk bijvoorbeeld aan een ovenschotel: de bereiding is zo gedaan, de oven doet de rest. En jij geniet intussen van jouw avond!

Filter bij recepten de bereidingstijd op 10 of 15 minuten en laat je inspireren door heerlijke, plantaardige én snelle recepten.