De wet van aantrekking: wat is het en hoe werkt het? + STAPPENPLAN!

Heb jij weleens gehoord van de wet van aantrekking? Misschien lijkt dit een zweverig, spiritueel en/of onduidelijk onderwerp, maar dat is het absoluut niet! Sterker nog: de juiste toepassing van de wet van aantrekking zal jou evenwichtige handvaten bieden die je gedurende je hele leven zal kunnen toepassen. Dromen zullen verwezenlijkt worden, je doelen behaald en positiviteit zal zich uitbreiden in de banen van jouw levensloop. Mits je de wet van aantrekking op de juiste manier toepast. In dit artikel leggen we uit wat de wet van aantrekking is, hoe het werkt en hoe je het kunt toepassen. 

”De wet reageert op jouw gedachten, ongeacht wat die zijn”

Over de wet van aantrekking zijn al vele boeken geschreven. Één van de bekendste is ‘The Secret’, geschreven door Rhonda Byrne. In dit boek staat voornamelijk de kracht van het hebben van sterke gedachten en visualiseren over dromen en doelen, centraal. Krijg je hierdoor alles wat je wilt? Is de wet van aantrekkingskracht daadwerkelijk zo sterk? Of wordt deze zogenaamde aantrekkingskracht te veel gehypet?

Lenna Omrani
Foto: Yellow Content

 

De wet van aantrekking en de wet van resonantie

Wetenschappers zijn het er, na vele onderzoeken, over uit dat alles in het universum bestaat uit trillingen,  die allemaal natuurkundig meetbaar zijn. Naast de wet van aantrekking, bestaat er ook een wet van resonantie. De wet van resonantie houdt in dat alles in gelijke trilling is en dus meetrilt. Alle organismen bezitten eigen waarneembare trillingen. Alle energie die wij bezitten wordt uitgestraald door elektrische en magnetische gevolgen naar de fysieke wereld toe. Energie reageert dus continue op impulsen die jij ZELF hebt uitgezonden. Dit klinkt allemaal erg ingewikkeld, maar het maakt niet uit dat je de kwantumfysica achter de wet van aantrekkingskracht niet precies begrijpt. Het gaat er simpelweg om dat alles wat je geeft, je op een bepaalde manier terugkrijgt. Bijvoorbeeld: vind jij jezelf niet waardevol, houd je niet van jezelf of vind je jezelf niet goed genoeg voor deze wereld? Dan is de kans groot dat je je zo zal blijven voelen, omdat een ander deze gevoelens naar jou zal weerspiegelen. Wil je dus resultaten boeken of je dromen verwezenlijken? Dan is het de kunst om je gedachten, gevoelens en overtuigingen waar te nemen en te beheersen. Alles wat je denkt of voelt roept namelijk een bepaald trillingsveld op waarop gereageerd zal worden volgens de wet der resonantie.

Hoe pas je de wet van aantrekking toe?

De wet van aantrekking is te volgen door middel van een uitgebreid stappenplan. Ik zal dit stappenplan hieronder uitgebreid bespreken. Echter adviseer ik om het boek ‘The Secret’ (verkrijgbaar in het Nederlands of Engels) en/of de film (staat op Netflix) zeker te lezen en/of te kijken. Het boek en/of de film geeft je toch een beter beeld van de term ‘The law of attraction’. Daarnaast bieden de film en het boek je vele voorbeelden van mensen die mooie dingen hebben meegemaakt doordat ze de wet van aantrekking hebben toegepast. Het lezen en/of zien van andermans ervaringen kan motiverend werken om je te verdiepen en in te zetten voor deze wet van aantrekking. Als je wilt dat de wet van aantrekking werkt, moet je er ook echt in geloven!

'De overheersende gedachte of de mentale attitude is de magneet, en de wet is dat het gelijke het gelijke aantrekt, waaruit volgt dat de mentale attitude onveranderlijk de omstandigheden aantrekt die met zijn aard overeenkomen.'

- Charles Haanel (1866-1949)
the law of attraction stappenplan
Bron: https://www.thelawofattraction.com/law-attraction-action-plan-60-day-simple-guide/

 

Hoe pas je de wet van aantrekking toe? HET STAPPENPLAN! 

Stap 1: Bepaal wat je daadwerkelijk wilt. 

De wet van aantrekkingskracht begint bij een wens, een droom, of een doel. Bedenk wat je graag wilt en dus niet wat je NIET wilt. Het is belangrijk dat je groot durft te dromen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Kies iets waar JIJ blij van wordt. Kies iets wat je ECHT wilt bereiken. Het visualiseren van dit doel gaat namelijk jouw levenswerk worden, onthoud dat goed. 

Stap 2: Vraag wat je wilt door middel van visualisatie

Nu je voor jezelf hebt bedacht wat je graag wilt, is het tijd om deze wens helder en visueel te maken. Lijst je doel in of schrijf het ergens op, zodat je er dagelijks mee geconfronteerd wordt. Visualiseer elke dag hoe het is als je je doel bereikt hebt en als je het al een jaar bereikt hebt. Hierbij een paar tips:

  • Visualiseer elke ochtend en avond door bijvoorbeeld je opgeschreven wens erbij te pakken of een mogelijk mood board dat je gemaakt hebt. Probeer te voelen hoe het is als je dit vast hebt en ernaar kijkt. Bijvoorbeeld: als je droom is om 100.000 euro op je bankrekening te hebben, probeer dan te voelen en denken alsof je dat bedrag ook werkelijk bezit.
  • Probeer hardop te zeggen, met emotie en gevoel, hoe het is om naar je wens en mood board te kijken. Wat voel je? Dit kan ongemakkelijk zijn, dat begrijp ik heel goed. Onthoud echter: dit is een belangrijk onderdeel van het proces.
  • Visualiseer niet de weg hoe je er komt, maar enkel het eindresultaat. 

Stap 3: Ontspan, geef jezelf kracht en zorg goed voor jezelf

Het belangrijkst is dat je je wens niet forceert. Laat het daarentegen gewoon gebeuren. Het is belangrijk dat je van het proces geniet en dat je je intuïtie het proces laat overnemen. Als je eenmaal sterk hebt gevisualiseerd, dan kan je de visualisatie loslaten. De visualisatie zit dan namelijk in je zenuwstelstel en je hoeft er niet meer bewust aan te denken. Verder is het in deze stap van belang dat je je enkel probeert te focussen op zaken die je hebt bereikt in je leven en NIET op zaken die je nog niet hebt bereikt. Zeg dus ook vooral niet: ‘Ik wou dat ik dat had…’ Verder is het heel belangrijk dat je alvast begint te leven alsof je je doel hebt bereikt. Daarbij komt ook het maken van zoveel mogelijk proefritten. Dit houdt in dat je heel beperkt meemaakt hoe het bezitten van jouw gewenste doel aanvoelt. Is jouw wens: een bepaald droomhuis. Bezoek dan eens een open dag van jouw droomhuis. Wil je een B&B beginnen in Spanje? Begin dan eens met een weekendje Spanje in een B&B. Geloof dat je het verdient. 

Stap 4: Het zal gegeven worden

Verander je eigen vibes, dit zal ervoor gaan zorgen dat het universum ook zal beginnen met het uitstralen van de juiste energie. Zend en blijf jouw wens projecteren naar het universum toe. De trilling van jouw voorkeur en daarmee de energie die jij uitstraalt zal ervoor zorgen dat de trillingen van het universum resoneren. Blijf de trillingen dus uitstralen. Dit werkt onder andere door middel van meditatie. 

Stap 5: Verwacht dat jouw wensen zullen uitkomen en stel je hier dan ook voor open

Het is belangrijk dat je niet in een leven leeft waarin je in wonderen gelooft, maar in een leven waarop je op wonderen vertrouwt. Het is eigenlijk nog simpeler te verwoorden. Waar jij om hebt gevraagd, is er al. Het bereiken hiervan is afhankelijk van wanneer jij jouw trillingen hierop afstemt. Straal dus uit wat je wilt bereiken, daar gaat het om. Bekijk eens de volgende simpele en duidelijke voorbeelden:

  • Om iets nieuws te krijgen, moet je anders zijn.
  • Om liefde te krijgen, moet je liefdevol zijn.
  • Om rijk te worden, moet je een rijk persoon zijn.
  • Om te kunnen vertrouwen, moet je zelf ook te vertrouwen zijn.

Kijk ook vooral niet achterom en leer om te gaan met tegenslagen. Verwacht op goede dingen. Stel dat je het doel hebt om 5000 volgers op je Instagram account te bereiken, wees dan niet teleurgesteld als er een week is waarin mensen je juist ‘ontvolgen’. Wees positief, want volgende week zal het weer anders zijn. 

Stap 6: Onderneem veel actie en pak de kansen aan die op je pad komen

Je moet in dit proces de juiste houding aannemen: zien en reageren. Natuurlijk moet je in de wet van aantrekking geloven, maar geloven komt pas tot uiting als je ook actie zult ondernemen. Denk dus niet aan de gevolgen van een bepaalde beslissing, maar denk aan wat het voor je kan gaan betekenen. Probeer snel te reageren op de kleine kansen die op je pad zullen komen om je doel uiteindelijk te kunnen bereiken. Vertrouw hierbij op je gevoel, als het goed voelt maar wel spannend is? JUST DO IT! Vertrouw op jezelf en pak alle kleine kansen aan. 

Stap 7: Ontvangen

Bij deze stap is het van belang dat je de kleine cadeaus, die je van de wet van aantrekkingskracht krijgt, opmerkt. Maak iedere dag een lijst van dingen waar je dankbaar voor bent. Dit helpt je om positiever in het proces te komen en daardoor zal de kans van slagen worden vergroot.

Stap 8: Heb vertrouwen en liefde voor het proces

We zijn aangekomen bij de laatste stap van de wet van aantrekking. Het is heel belangrijk dat je van het proces geniet, want, zoals je inmiddels weet, werkt opoffering averechts.

 

Durf te vragen!

Mocht je na het lezen van dit artikel zeer geïnteresseerd zijn in de wet van aantrekking? Of zou je er nog meer over willen leren? Stel er dan gerust vragen over en lees er over! Wij zijn enorm benieuwd wat jouw dromen, doelen en mijlpalen zijn. Geloof in jezelf en in de wet van aantrekking, visualiseer en houd dat vol. Ook jij kan en gaat jouw dromen najagen!

Noa gastblogger

Noa van @happydayswithnoa

Gastblogger voor Lenna Omrani

Ik ben Noa Stöckl, 18 jaar en studeer Communicatie-en Informatiewetenschappen in Utrecht. Sinds kort heb ik mijn eigen blog ‘Happy days with Noa’. Ik schrijf hierop over voeding, bijzondere producten, healthy good food spots en ik probeer inspirerende tips te geven over hoe je gemotiveerder en gelukkig in het leven kan staan. Ik hoop dat Lenna en ik jou kunnen inspireren en genoeg tools kunnen aanbieden voor het nastreven van een gelukkige en gezonde levensstijl. 

Rate this recipe!
5/5

Deze post heeft 2 reacties

  1. Wat een fijn artikel om te lezen en een goede reminder om positieven gedachtes te blijven najagen!

    1. Wat leuk om te horen! Dankjewel Ellemieke!

Geef een reactie

Laat een reactie achter!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Blijf up-to-date!

Schrijf me in voor de nieuwsbrief!

Youtube

Facebook

Sluit Menu
×
×

Winkelmand