Eetdagboekje van een werkdag!

Ben jij ook zo dol op het lezen van andere eetdagboeken? Ik haal er super veel inspiratie uit voor nieuwe recepten of nieuwe combinaties. Vandaag deel ik mijn eetdagboek van een werkdag met je! Eerder deelde ik eetdagboekjes van normale doordeweekse dagen, een sportdag en een dag in het weekend. Vandaag laat ik je zien wat ik eet op een werkdag. Ik probeer zo gevarieerd mogelijk, en zo veel mogelijk onbewerkte en plantaardige producten te eten. Ik hoop dat je er wat inspiratie uit op kan doen en zelf ook meer plantaardig probeert te eten. Veel leesplezier 🙂 Wil je mijn andere eetdagboekjes lezen? Klik dan hier.

”Luister naar je eigen lichaam!”

DISCLAIMER: Dit eetdagboek van mijn werkdag is een voorbeeld van wat IK eet. Mijn eetpatroon is erg gevarieerd en bestaat uit veel verschillende, plantaardige producten. Wat voor mijn lichaam goed is, kan voor jou veel te weinig of te veel zijn. Daarnaast verschilt het ook of je van grotere maaltijden en minder tussendoortjes houdt, of juist wat kleinere, maar meerdere maaltijden. Sport jij veel? Dan heb je misschien veel meer nodig. Luister dus vooral naar JOUW eigen lichaam en vergeleek vooral NIET!

eetdagboek op een werkdag

Mijn vegan eetdagboek van een werkdag!

07:30 Vandaag sliep ik iets langer dan normaal. Mijn wekker gaat meestal rond 06:15-06:30, maar vandaag bleef ik een uurtje langer liggen. Ik startte mijn dag met een meditatie en daarna dronk ik een kop gember thee.

Ontbijt

08:45 Nadat ik me had omgekleed was het tijd voor ontbijt. De avond ervoor had ik laat nog gegeten, dus ik had niet erg veel trek. Ik nam 3 dikke rijstwafels met pindakaas, 1 banaan, hennepzaad en 3 paranoten. Daarbij dronk ik verse muntthee. 

Rijstwafels met banaan en hennepzaad

11:00 Na het ontbijt ben ik weer aan het werk gegaan en dronk ik water.

Lunch

12:30 Lunchtime! Nadat ik een paar uurtjes had gewerkt op mijn laptop (receptjes uittypen, mails beantwoorden en eetschema’s maken) was het tijd voor de lunch. Ik had van de dag ervoor nog wat gegrilde groenten: aubergine, courgette en paprika. Ik roosterde twee volkoren boterhammen en belegde die met 1/2 avocado, peper, zout en de gegrilde groenten. Als ‘toetje’ nam ik een handje met pure hagelslag 🙂

Snack

16:30 Rond 16:30 kreeg ik zin in iets zoets 🙂 Ik wist dat ik vandaag pas later zou avondeten, omdat Joris later thuis was, dus nam ik een lekker tussendoortje. Ik had nog wat bliss balls liggen, dus daar nam ik er twee van. Het was een drukke werkdag, ik moest nog wat recepten op de foto zetten, editen en versturen, dus ik werkte vandaag wat langer door.

gezonde bliss balls

Diner

19:30  Tijd voor het avondeten! Nadat ik klaar was met werken, rond half 7, maakte ik een wandeling van ongeveer 30 minuten. Toen ik thuis kwam bereidde ik het avondeten voor. Ik maakte mijn heerlijke vegan spring rolls. Het recept deelde ik laatst met jullie. Benieuwd hoe je ze maakt? Je vindt het recept hier.

Snack!

20:30  Het is weer deze tijd van de maand… Ik had de hele dag alleen maar zin in chocolade… Dus als avond snack nam ik een stuk van deze heerlijke pure chocolade van La Place. Het is de pure chocolade met amandel-zeezout. ECHT een aanrader!

pure chocolade La Place

EN NU JIJ!

Hopelijk vond je het weer leuk om mijn eetdagboek van een werkdag te lezen en haal je er wat inspiratie uit! Heb jij vragen over (plantaardige) voeding, mijn eetdagboekjes of over iets anders? Laat het me dan weten via mijn Instagram pagina of laat hieronder een reactie achter! 

Zou  je door mij begeleid willen worden om een gezonder en/of plantaardig eetpatroon op te bouwen? Neem dan eens een kijkje op de pagina van de foodcoaching! Of je gaat aan de slag gaan met mijn E-Book! Veel plezier! Liefs Lenna

Geef een reactie

Laat een reactie achter!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Blijf up-to-date!

Schrijf me in voor de nieuwsbrief!

Youtube

Facebook

Sluit Menu
×
×

Winkelmand