Juizs shots voor een boost!

Je hebt de kleine shot flesjes vast wel eens gezien in de schappen van je lokale supermarkt. Er zijn vaak verschillende smaken verkrijgbaar, maar de bekendste is de gembershot. De geconcentreerde drankjes kun je gemakkelijk thuis maken, en zouden veel gezondheidsvoordelen hebben. Denk aan: het ondersteunen en stimuleren van je spijsvertering, het verminderen van misselijkheid, en het zou een ontstekingsremmende werking hebben. Ik besloot zelf wat shots te proberen en mijn ervaring met jullie te delen.

In samenwerking met JUIZS testte ik 4 verschillende shots en schreef ik er een review over. Daarnaast mag ik jullie een leuke korting van 15% geven op je volgende bestelling bij JUIZS! Gebruik de code #lenna (met hashtag) voor de korting! Ben jij benieuwd naar de gezondheidsvoordelen, de smaken en mijn mening over deze shots? Lees dan snel verder! 

Disclaimer: ik werk graag met merken samen die passen bij mijn visie. De shots van JUIZS zijn als aanvulling bedoeld op een gezond eetpatroon en dienen dus niet als vervangers voor (volwaardige) maaltijden of tussendoortjes!

gembershots gezond

4 smaken + gezondheidsvoordelen

De gember- en kurkuma shots kwamen mij bekend voor, maar toen ik de box van JUIZS ontving, zag ik voor het eerst ook twee andere smaken: Aloë vera en granaatappel-guaranapoeder. Alle vier hebben dus een eigen smaak en functie. De shots zijn koudgeperst en zouden ideaal zijn als kleine weerstand boosters als aanvulling op je levensstijl. Maar wat zijn nou precies de gezondheidsvoordelen?

1. Gember shot: Gember staat bekend als een natuurlijke vetverbrander. Sinds de oudheid is gember al populair en werd het vaak gebruikt als medicijn. Gember bevat maar liefst 115 (!!!) bio-actieve stoffen. Dat wil zeggen dat het de processen in je lichaam gunstig beïnvloedt. Daarnaast is van gember bekend dat het erg goed is voor maag en darmen, waardoor misselijkheid tegengegaan wordt. Ook zorgt het er voor dat voedingsstoffen beter worden opgenomen,  tot wel 200%.

Ingrediënten shot: appelsap 65%, gembersap 25%, citroensap 10%, antioxidant: ascorbinezuur.

2. Granaatappel & Guaranapoeder: Een shot van koudgeperste granaatappel gemixt met guaranapoeder. Granaatappel is eigenlijk geen appel, maar een bes, en staat bekend als een krachtige anti-oxidant. Deze antioxidanten bestrijden kanker, houden je tanden schoon, gaan ontstekingen tegen en is ook een bron van vezels. De hoeveelheid antioxidanten in granaatappel is hoger dan bij de meeste andere fruitsoorten. De guaranapoeder  die is toegevoegd aan de sap geeft je natuurlijke energie. Hierdoor is het ook een ideale vervanger van bijvoorbeeld koffie. 

Ingrediënten shot: granaatappelsap 66,5%, appelsap 25%, acerolapuree 5%, bietensap 2% citroensap 1%, guaranapoeder 0,5%, antioxidant: ascorbinezuur. 

3. Kurkuma shot: Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, staat bekend als een natuurlijk geneesmiddel vanwege haar krachtige ontstekingsremmende werking. (Verse) geelwortel bevat vele vitamines en mineralen, waaronder A, B1, B2, B3, B6, B12, C, ijzer, calcium, magnesium, kalium en zink. Net als de granaatappel bevat kurkuma veel antioxidanten. Het zuivert je bloed en het helpt de leverfuncties en het afweersysteem optimaliseren.

Ingrediënten shot: ananassap 60%, kurkumasap 21,85%, citroensap 18%, zwarte peper 0,15%, antioxidant: ascorbinezuur.  
 
4. Aloë Vera shot: Aloë vera is een bekende, niet-giftige vetplant die al jaren als medicijn wordt gebruikt. De bestanddelen van de Aloë Vera plant worden vaak verwerkt in huidverzorging- en cosmeticaproducten. Aloë Vera is namelijk een weldoener voor je huid: het verheldert de uitstraling van je huid en kan pigmentatie en donkere vlekken verminderen. Door de sinaasappel en wortel die is toegevoegd is de shot tevens een caroteen boost.
 
Ingrediënten shot: Aloë Vera 30%, sinaasappelsap 25%, wortelsap 18%, ananassap 14%, mangopuree 10%, gembersap 2%, kurkumasap 1%, antioxidant: ascorbinezuur. 
 
gembershots gezond

Tijd om te testen!

Elke shot heeft dus zijn eigen functie en gezondheidsvoordelen, maar ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar de smaak! Ik besloot om elke dag een andere shot te proberen, steeds voor of tijdens  het ontbijt. 
 
Dag 1, gembershot: Ik begon de test met de gembershot. Voorheen heb ik zelf weleens een gembershot gemaakt, die voor 80% uit gember(sap) bestond, voor 15% uit citroensap en 5% uit agave siroop. Alhoewel die shot een stuk geconcentreerder was dan deze shot, vond ik de smaak niet lekker. Bij deze shot zit er voor 65% appelsap in, waardoor de gembersmaak niet te sterk is. Het voordeel hiervan is dat je zonder tegenzin elke dag, voor of bij je ontbijt, zo’n shot kan nemen!
 
Dag 2, kurkuma shot: Op dag 2 nam ik bij mijn havermout de kurkuma shot. Vet lekker!!! Ook al zat er maar voor 0,15% zwarte peper in, je proeft de pittige smaak erg goed. Het enige nadeel vond ik dat, ondanks dat ik goed had geschud, een deel van de kurkuma op de bodem bleef plakken. Verder vond ik de smaak heerlijk! Houd jij niet zo van bitter/pittig? Of überhaupt van kurkuma? Dan raad ik je de andere 3 shots aan.
 
Dag 3, Aloë Vera: De Aloë Vera shot maakte me het meest nieuwsgierig. Ik gebruikte Aloë Vera namelijk al vaker voor mijn huid, maar ik had het nog niet vaker gedronken. De smaak beviel me prima! Het was net een gemengde vruchtensap. Ik houd zelf niet zo erg van sinaasappelsap vanwege de structuur, en dat proefde ik helaas wel in de shot, maar door de zoete smaak van de Aloë Vera, mango en wortel vond ik het te doen! Natuurlijk zijn er genoeg mensen die dat wel erg lekker vinden, dus dan is deze shot zeker een aanrader!
 
Dag 4, granaatappel shot: De laatste dag probeerde ik de granaatappel shot. Ook bij deze had ik het gevoel dat ik gewoon een vruchtensap aan het drinken was! Heerlijk! Ik ben sowieso dol op granaatappel, dus de smaak beviel me erg goed. Ik denk echter wel dat je, als je specifiek voor de granaatappelsap wilt gaan, je beter een 100% geconcentreerde granaatappelsap kunt nemen. De shot is echter perfect als aanvulling, en top als afwisseling!
gembershots gezond

Conclusie!

Ik ben erg te spreken over de shots. De smaak bevalt me goed en de ingrediënten zijn allemaal puur en onbewerkt. De enige verbeterpunten zitten bij mij in de verdeling van de ingrediënten. Bij de gembershot is het qua smaak top dat het niet te bitter is, maar persoonlijk vind ik dat de hoeveelheid gember iets meer mag zijn. Daarnaast zou ik zelf gaan voor 100% granaatappelsap, omdat de concentratie dan iets hoger is. Ben jij op zoek naar een goede aanvulling  op jouw voeding en ben je gek op shots? Dan raad ik je deze zeker aan! Mijn voorkeur gaat uit naar de kurkuma shot door de bittere en pittige smaak, maar de gember en aloë vera zou ik ook sowieso vaker willen gebruiken! Wil jij ze ook eens proberen? Check dan even de website van JUIZS, en bestel daar jouw box met 15% korting! Gebruik de code #lenna (met hashtag) bij het afrekenen.

De online foodcoaching is van start gegaan! Kun je niet wachten om te werken aan jouw doelen? Check dan even deze pagina of ga aan de slag met mijn E-book. Meer recepten vind je op mijn Instagram!

Liefs,

Lenna

Geef een reactie

Laat een reactie achter!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Blijf up-to-date!

Schrijf me in voor de nieuwsbrief!

Youtube

Facebook

Sluit Menu
×
×

Winkelmand